300 переселенців в області звернулися по нарахування пенсії

300 переселенців в області звернулися по нарахування пенсії

На сьогодні одним з першочергових завдань органів Пенсійного фонду є забезпечення державної соціальної підтримки людей, які через військові дії покинули свої будинки та переїхали в інші області на тимчасове місце проживання. Для оперативного забезпечення виплати пенсій громадянам, які вимушені переселитися з Криму та Севастополя, Донецької та Луганської областей, Пенсійний фонд України максимально спростив порядок переведення пенсійних справ до інших регіонів. «Новій Добі» повідомили про це в Пенсійному фонді.

Ось як роз’яснює заступник начальника головного управління Пенсійного фонду на Черкащині Анна Вовкогон основні кроки переселенців для переведення пенсійної виплати за тимчасовим місцем проживання:
– Для виплати пенсії за новим місцем проживання потрібно подати до органу Пенсійного фонду за місцем тимчасового перебування відповідну заяву, пред’явити документ, що посвідчує особу, та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру (за наявності).

Виплату пенсії за новим місцем проживання здійснюють за матеріалами електронної пенсійної справи в поточному місяці за додатковою відомістю або в наступному місяці, залежно від дати подання заяви.
Станом на 15 липня ц.р. до управлінь Пенсійного фонду Черкаської області звернулось 245 осіб з Донецької та Луганської областей, 56 – з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Усім пенсіонерам забезпечено виплату пенсії з місяця, наступного за місяцем подання заяви, та, за наявності підстав, за попередні місяці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x