У Катеринопільському районі незаконно вирубали лісу на 1,6 млн грн

У Катеринопільському районі незаконно вирубали лісу на 1,6 млн грн

В липні 2014 року, на підставі постанови прокуратури Катеринопільського району, Держекоінспекцією у Черкаській області було проведено перевірку проведення рубок лісових насаджень в прибережно-захисній смузі р.Гнилий Тікич.

В ході перевірки встановлено, що житель сусіднього району отримав від сільського голови смт. Єрки Катеринопільського району лісорубний квиток терміном дії до 12.12.2011 – для проведення санітарної рубки на земельній ділянці площею близько 4,4 га, яка розташована на лівому березі р.Гнилий Тікич та знаходяться в адміністративних межах Єрківської селищної ради Катеринопільського району за межами населеного пункту і відноситься до земель природоохоронного значення.
Про це «Нова Доба» дізналася в Держекоінспекції в Черкаській області.

Згідно акту перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства від 9.07.2014, складеного Державною екологічною інспекцією у Черкаській області, встановлено, що на вищевказаній земельній ділянці протягом 2012-2014 років без видачі лісорубного квитка проводилась незаконна рубка дерев в кількості 296 штук, чим заподіяно шкоди державі на суму 1 618 887 грн.

Матеріали передані до слідчого відділення Катеринопільського райвідділу міліції, відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ст. 246 Кримінального Кодексу України, зловмиснику оголошено про підозру. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x