Черкаські підприємства переорієнтовуються на Європу

Черкаські підприємства переорієнтовуються на Європу

Шукати нові ринки збуту їх змусили постійні нападки з боку контролюючих органів Росії та заборони з обох боків. А ще – військова агресія від країни-сусідки. Торік понад 60 підприємств області експортували туди свою продукцію. Про це повідомив голова Черкаської ОДА у прямому ефірі на телеканалі «Рось».
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Це і харчові продукти, і меблі, і навігаційне обладнання, і транспортні засоби, – пояснює Юрій Ткаченко. – Також у нас є зо два десятки промислових підприємств, які частково експортують свою продукцію до Росії. Там ситуація досить напружена. Але про зупинення потужностей і повне закриття поки що не йдеться.

На більшості таких підприємств нині скоротили обсяги виробництва. «Тальнівський щебеневий завод», приміром, шукає нові ринки збуту продукції. «Дашуківські бентоніти» переорієнтовуються на країни Європи. Зокрема, Польщу, Болгарію та Румунію. Також зроблені пробні поставки до Ізраїлю та країн Африки.

– Промислові підприємства області, зважаючи на нові реалії, визначили чіткий вектор свого розвитку – завоювання нових ринків збуту, особливо європейських, – додає керманич Черкащини. – А також підвищення конкурентоспроможності продукції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x