Маленькі черкащани передали майже 400 новорічних подарунків для воїнів АТО і дітей зі Сходу

Маленькі черкащани передали майже 400 новорічних подарунків для воїнів АТО і дітей зі Сходу

Яскраві й красиві поробки, зроблені з душею і найкращими побажаннями, вихованці Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру передали воїнам і дітлахам, які нині перебувають у зоні АТО.

Листівки, зшиті з фетру кумедні овечки, ялинки з цукерками і безліч інших сувенірів-подарунків напередодні найбільшого християнського свята – Різдва – передали діти волонтерам із Центру допомоги армії Олександру Піньковському й Іванні Прокопчук. Акція з ініціативи «Нової Доби» стартувала наприкінці грудня. Активним партнером, який, зокрема, допоміг із необхідними матеріалами для виготовлення поробок, стало управління у справах сім’ї, молоді і спорту (керівник Максим Зеленський).

– За цей час у нас пройшло кілька майстер-класів, де юні майстри могли проявити свої таланти і зробити ось такі цікаві речі, – говорить керівник Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру Світлана Ільченко. – Взяти участь у акції погодилися одразу всі наші діти й педагоги, адже розуміють, наскільки важливо підтримувати й допомагати тим, хто опинився в скруті, захищає нашу державу.

Усі учасники акції лишали свої номери телефонів, аби той, кому дістанеться подарунок, міг зателефонувати. Таким чином його можна буде привітати, побажати миру.
Волонтери, які щотижня бувають у зоні АТО, передаючи воїнам усе необхідне – від продуктів, теплого одягу до обігрівачів і техніки, відзначають, що ось такі нехитрі речі, зроблені власноручно, найважливіші там, де війна й так не вистачає домашнього затишку, а надто в новорічні свята.

– Не секрет, що нашим солдатам доводиться несолодко, адже армія не забезпечена навіть, задавалося б, елементарними речами. Та попри все, чого там справді бракує, так це сім’ї і теплоти. Я бачив, як сильний, мужній воїн, щойно вийшовши з бою, отримавши малюнок від дитини, розчулився ледь не до сліз, – розповідає Олександр Піньковський. – Зроблені дітьми обереги солдати часто кладуть у нагрудні кишені, бо вірять, що це допоможе повернутися додому, до своєї родини. Малюнками обвішують свої тимчасові «оселі», бліндажі.

Акція тривала протягом двох тижнів, долучилося ж до неї близько 200 маленьких черкащан. За основу для поробок брали здебільшого природні матеріали. Оздоблювали ж усе бісером, стрічками, а ще – солодощами.
– Ось бачите, яка ялиночка – вся в цукерках барбарису й дюшесу, а під кожною – невеличке побажання: «щоб щастило», «голова не боліла», «швидше настав мир», – розповідає одна з учасниць майстер-класів Софійка. – Робили все самостійно, з гарними думками й від щирого серця.

Діти, які долучилися до акції, отримали солодощі від редакції «Нової Доби», а також 15 передплатних абонементів на 2015 рік на газету «Новачок».
– Мені здається, що ось такі наші маленькі обереги й подаруночки надихнуть воїнів на перемогу, додадуть сили боротися, подарують хоч трохи віри в те, що все в нашій країні неодмінно буде добре, – відзначає учасниця акції Катя Побережна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x