Підприємці на півроку звільняються від перевірок

Підприємці на півроку звільняються від перевірок

Це стосується спрощенців другої і третьої груп, які застосовують РРО.

ГУ ДФС у Черкаській області у зв’язку з набранням чинності з 1 січня змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» згідно Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» звертає увагу власників касової техніки – платників єдиного податку на наступні новації.

Так, з 1 липня 2015 року передбачено обов\’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку третьої групи.

Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

З 1 січня 2016 року РРО обов’язково застосовуватимуть фізичні особи-підприємці платниками єдиного податку другої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торгівельній мережі через засоби пересувної мережі.

Водночас на підприємців – спрощенців другої та третьої груп, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торгівельній мережі, через засоби пересувної мережі та спрощенців першої групи вказана норма не поширюється.

Платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи – підприємці) груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування реєстраторів розрахункових операцій до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм Податкового кодексу України перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Детальні роз’яснення з цього та інших питань можна отримати у центрах обслуговування платників (ЦОП) державних податкових інспекцій області; в он-лайн режимі – звернувшись до рубрики «Он-лайн консультація» Черкаського інформаційно – ділового порталу (www.city.ck.ua) та рубрики «Податковий радник» інтернет порталу «Про Все» за адресою http://provce.ck.ua/category/podatkovij-radnyk/. За номером телефону 33-91-34 можна отримати правову допомогу та консультацію спеціалістів ДФС з проблемних питань підприємницької діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x