До двадцятки найкращих ВНЗ України увійшов УДПУ

До двадцятки найкращих ВНЗ України увійшов УДПУ

Наукова група одного з найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі Webometrics ranking of world’s universities опублікувала січневий рейтинг університетів світу. Цього разу до рейтингу включено 297 вітчизняних вищих навчальних закладів. Приємно зазначити, що за результатами першого рейтингування 2015 року серед вишів Черкащини лідирує Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University).

Загалом УДПУ займає 19 місце серед українських вузів, 257 сходинку серед вишів Центральної і Східної Європи та 3239 місце у світі. Щодо педагогічних вищих навчальних закладів, то до 20-ки найкращих увійшли лише два університети: Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова і, уже згадуваний нами, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Як відомо, вебометричний рейтинг університетів світу (Webometrics ranking of world’s universities) охоплюює дванадцять тисяч університетів з усього світу, а результати досліджень публікуються двічі на рік (у червні-липні і січні). Рейтинг орієнтований на оцінку присутності університету в Інтернеті, рівень впливу публікацій університету на світовий науковий прогрес, «популярність» веб-ресурсів вищого навчального закладу, довіру Інтернет-користувачів до них.
Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

У порівнянні з рейтингами, оприлюдненими Webometrics у попередні періоди, УДПУ демонструє надзвичайно стрімку позитивну динаміку:
січень 2014 р.: 41 місце серед українських ВНЗ, 6509 місце у світі;
серпень 2014 р.: 38 місце серед українських ВНЗ, 4794 місце серед світових освітніх центрів.
Підтримка і покращення рейтингових позицій – це спільна справа, що потребує участі і зусиль кожного працівника університету. Нинішні результати Webometrics підтверджують ефективність заходів, що планує і проводить Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини щодо підвищення конкурентоспроможності та покращення іміджу у вітчизняному й світовому освітньо-науковому просторі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x