Черкаські підприємства сплатили 811,4 тис грн податку

Черкаські підприємства сплатили 811,4 тис грн податку

Як повідомили у профільному управлінні ГУ ДФС у Черкаській області, декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки подали 1553 підприємства і організації Черкащини – власники житлової та нежитлової нерухомості. До сплати у 2015 році задекларовано 29,8 млн грн податку на нерухомість. Наразі сплачено 811,4 тис грн податку. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Минулого року юридичні особи – власники житлової нерухомості сплатили до бюджету 1022,9 тис грн податку. Податок сплачували торік 182 підприємства і організації.

Нагадаємо, згідно з Податковим кодексом України фізичні особи (у тому числі і фізичні особи – підприємці) сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за попередній рік. До 1 липня вони отримають (за місцезнаходженням об’єктів житлової нерухомості) податкові повідомлення-рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно за 2014 рік, які повинні будуть сплатити протягом 60 днів з дня вручення таких повідомлень-рішень.

Нагадуємо, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2014 рік з числа фізичних осіб є особи, в тому числі нерезиденти – власники об\’єктів житлової нерухомості. Об’єктом оподаткування податком є: з 1 січня по 31 березня 2014 року – сумарна житлова площа, яка знаходиться у власності фізичної особи; з 1 квітня по 31 грудня 2014 року – сумарна загальна площа. Не підлягає оподаткуванню площа квартир, що не перевищує 120 кв.м. та житлових будинків – 250 кв. м. Якщо у власника є і квартира, і будинок та/або їх частки площею до 370 кв.м. включно, він також не сплачуватиме податок на нерухомість. Втім пільги із сплати податку не розповсюджується на об’єкти житлової нерухомості, які надаються в оренду, лізинг або використовуються у підприємницькій діяльності.

Також у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника – починаючи з місяця, в якому виникло право власності. Торік від платників – громадян надійшло (за 2013 рік) 196,2 тис грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x