Визволителям Черкас – шана та низький уклін

Визволителям Черкас – шана та низький уклін

14 грудня – знаменна дата в історії Черкас. 70 років тому, 14 грудня 1943 року, доблесні радянські воїни визволили наше місто від німецько-фашистських загарбників.

Початком визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників вважається ніч із 12 на 13 листопада 1943-го року. Після перемоги на Курській Дузі радянські війська наблизилися до окупованих Черкас. Попереду у визволителів був найскладніший шлях – переправа через напівзамерзлий Дніпро. На той час ширина річки подекуди сягала двох кілометрів.

Дорогою ціною оплачене звільнення Черкас – сотні його визволителів сплять вічним сном під гранітними плитами меморіалу – Пагорба Слави, спорудженому на височині над Дніпром. На його плитах навічно викарбувані славні імена звитяжців, які відзначилися в боях за визволення міста.

Урочистими сборами та святковим концертом “Тих переможних днів не змовкне слава” у Черкаському Драматичному театрі вітали тих, хто мужньо боронив рідну землю, вижив і переміг.

На святкове вшанування були запрошені ветерани ВВВ, яких щіро вітали різноманітні колективи художньої самодіяльності міста. Керівництво міста, в особі пана мера Білоусова В.Ф., привитало вісьмох ветеранів-визволителів міста Черкаси та подарувало їм спеціальний подарунок – картки для виплат ПриватБанку. На картки були зараховані кошти у розмірі 1000 грн, як соціальна допомога для ветеранів нашого міста.

Дорогі воїни-визволителі, щиросердечно вітаємо Вас з 70-ою річницею визволення міста Черкаси від фашистських загарбників!

Всім, хто мужньо боронив рідну землю, вижив і переміг – доземний уклін, вічна слава і шана!

Довідка:

Іменами Героїв Радянського Союзу (загалом 26 воїнів), удостоєних цього високого звання за доблесть, проявлену під час боїв за Черкаси, названі вулиці нашого міста: Конєва, Батицького, Поднєвича, Молоткова, Вернигори, Лазарєва, Сурикова, Хоменка, Тараскова, Онопрієнка, Жужоми, Смирнова, Лук’янова, Чалова, Чіковані та інші.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x