Міський голова пропонує допомогти ОСББ

Міський голова пропонує допомогти ОСББ

Місто має допомогти ОСББ здійснити заходи з енергозбереження, зокрема, встановлення ІТП, на що потрібно значні кошти, самостійно зібрати які мешканці будинків фактично не в змозі. У цьому переконаний міський голова Сергій Одарич, наголосивши, що досвід роботи 103 черкаських будинків, де вже діють ІТП, доводять ефективність такого кроку.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Зокрема, міський голова повідомив, що днями він зустрівся з представниками Міжнародної фінансової корпорації та керівництвом «Укргазбанку» з цього приводу. І вже за два тижні планує розпочати в місті кампанію з кредитування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для проведення заходів з енергозбереження, зокрема встановлення ІТП.

– Швейцарський уряд виділяє кошти, і можна буде отримувати на ОСББ кредити (достатньо тривалі, до 5 років) на здійснення заходів із термомодернізації їхніх будинків. Я вважаю, що насамперед ефективно ставити ІТП. Це – найшвидше й найпростіше. Так, це – не зовсім дешево, але за 200-400 тисяч гривень такий пункт можна поставити і за 2-3 роки його окупити, – зазначив Сергій Одарич.

За його словами, наступного тижня відбудеться остаточне обговорення усіх деталей. Після чого відповідне питання буде винесено на розгляд міської ради.
А саме: пропонуватиме депутатам запровадити відповідну програму допомоги ОСББ.

Міський голова розповів, що на реалізацію проекту з енергозбереження черкаських ОСББ Укргазбанк пропонує кредитування під 30 відсотків річних у гривнях. Тоді як половину відсотків по кредиту, на переконання Сергія Одарича, міг би компенсувати міський бюджет.

Для довідки:

У Черкасах на сьогодні діє 146 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. З них лише 2 – мають індивідуальні теплові пункти, які там були обладнані ще до того, як ці будинки здавались в експлуатацію. Зважаючи на високу вартість встановлення ІТП, донині жодне з черкаських ОСББ не спромоглось на самостійне його встановлення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x