На «Квітневу феєрію-2015» до Умані завітали 50 колективів

На «Квітневу феєрію-2015» до Умані завітали 50 колективів

«Єднання людей з різних регіонів України заради Миру!». Саме під таким гаслом на Уманщині пройшов ІІ Всеукраїнський хореографічний фестиваль «Квітнева феєрія-2015». Близько півтори тисячі юних танцюристів продемонстрували знання та вміння у різних напрямках сучасної, народної та класичної хореографії. На сцені Уманського державного педагогічного університету свою творчість презентували 50 хореографічних колективів з Києва, Сум, Львова, Миколаєва, Вінниці, Одеси та з інших міст України. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській міській раді.

Так, з різних куточків України до Уманського державного педагогічного університету на фестиваль хореографічного мистецтва з’їхались діти віком від 6 до 19 років. Символом фестивалю «Квітнева феєрія – 2015» стала балерина Квіточка ручної роботи, у виготовлення якої вклали душу всі студенти та викладачі кафедри хореографії та художньої культури на чолі із завідувачем кафедри Людмилою Андрощук.

Хореографічні композиції – сюжетні постановки, оцінювало компетентне журі: Сергій Захарчун – завідувач художньо-постановочної частини Черкаської обласної філармонії, балетмейстер-репетитор народного ансамблю танцю «Черкащанка» ЧНУ ім. Б.Хмельницького, соліст балетної групи Черкаського академічного заслуженого українського народного хору, Жанна Захарчун – викладач ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва, солістка балетної групи Черкаського академічного заслуженого українського народного хору та Тетяна Савчук – шеф-редактор журналу «Мир детства и чудес» (м. Київ).

На «Квітневу феєрію-2015» до Умані завітали 50 колективів

Досить нелегко прийшлось членам журі, адже зразкові, аматорські, народні, професійні колектив заслуговували на вищу відзнаку фестивалю – «Гран-Прі». Тому, дуже приємно, що серед кращих колективів української хореографічної родини, почесне ІІ місце зайняв ансамбль сучасного танцю «Драйв» (с. Дмитрушки), керівник Віталіна Байда. За якісний емоційний виступ зразковий хореографічний колектив «Вікторія» (с. Ладижинка), керівник Оксана Юрійчук, відзначили Дипломом лауреата фестивалю.

«Діти нашого району отримали незабутні враження від заходу, адже вони познайомилися та потоваришували з іншими учасниками фестивалю. Це, звичайно величезний досвід не тільки для дітей, а й для керівників та організаторів. Танець – це вічний рух, неможливо переоцінити роль танцю в житті людини. Спостерігаючи за нашими талановитими обдаруваннями, розумієш, що танець для них це не тільки хобі чи захоплення – це їх життя. Танок дає їм змогу розвиватися та вдосконалюватися, і навіть сам починаєш вірити в себе, у власні сили, у власну здатність створювати та змінюватись», – поділилася своїми враженнями директор РЦКіД Маргарита Бондаренко.
По закінченню фестивалю усі учасники взяли участь у загальному феєричному флеш-мобі «За Єдину Україну».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x