У Каневі відкрили гуманітарний інститут

У Каневі відкрили гуманітарний інститут

Тут навчатимуть бакалаврів музичного й образотворчого мистецтва та хореографії.

Новостворений з нагоди 200-річного ювілею Тараса Шевченка Канівський гуманітарний інститут Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини працюватиме на базі Канівського училища культури й мистецтв.

Цього року до закладу вступило 106 студентів. Серед них – Яна Хльобас із Вікторівки Маньківського району.
– Я – майбутній бальний хореограф. Танцями захоплююся з дитинства, щоправда, спеціального гуртка в селі не було. Але ми з однокласницями самотужки створювали танцювальні номери й виступали на всіх місцевих святах, – розповідає Яна.
Дівчина три роки навчалася в училищі, ще попереду два в інституті.

– Для дітей це чудова можливість здобути вищу освіту на місці. Приміром, мені свого часу довелося їхати до столичного вишу, – розповідає викладач хореографії Оксана Радченко. – Щоправда, цього року до нас прийшли навчатися кілька студентів із Києва.

Зі 106 студентів 68 вступили на держзамовлення. Наступного року, за словами ректора Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини Наталії Побірченко, кількість таких місць має збільшитися. Також тут планують відкрити нові спеціальності, зокрема, українська й іноземна філологія, ресторанна й готельна справа, туризмознавство.
– Вони матимуть чималий попит на Канівщині та Черкащині зокрема, адже щороку тут бувають тисячі туристів, – переконана Наталія Семенівна. – Загалом же відкриття інституту в цьому місці досить символічне, адже студенти навчатимуться в самому серці України. А саме приміщення, хоч і будувалося в радянські часи, має особливе планування й просто створене, для закладу подібного рівня.

На відкритті інституту побував голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, який побажав студентам успіхів у навчанні й подарував необхідну комп’ютерну техніку.
– Сподіваюся, що за кілька років інститут стане найкращим в Україні, – відзначив Сергій Борисович.
Також очільник області запевнив, що до настання морозів у приміщенні буде проведено необхідний ремонт, й навчання проходитиме в комфортних умовах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x