Підручник «Основи податкових знань» навчить школярів, як стати успішними

Підручник «Основи податкових знань» навчить школярів, як стати успішними

Виховувати майбутніх сумлінних платників податків – за таку справу взялися в Міністерстві доходів і зборів. Його фахівці спільно з Міносвіти розробили спеціальний підручник для дев\’ятикласників. Навчальний посібник в одній з черкаських шкіл днями презентувало керівництво податкової, митниці та управління освіти.

– Сьогодні ми робимо велику інвестицію в майбутнє України, – зазначив на зустрічі зі школярами в. о. начальника головного управління Міндоходів у Черкаській області Олег Гребенюк. – У новому підручнику для 9-класників «Основи податкових знань\” є все про податки з часів Київської Русі до сьогодення, а також про Держбюджет країни й практичні вправи з азів фінансової грамотності. Підручники були презентовані цього дня всім дев’ятикласникам України. Основи податкових знань, викладені в ньому, допоможуть зорієнтуватися в реаліях дорослого життя, зрозуміти, скільки, і головне, навіщо податків необхідно сплачувати до державної скарбниці.

Підручник зробили невеликим – всього 128 сторінок. Там чотири розділи – зі словником термінів, таблицями та малюнками. Зі спецкурсу школярі і, як сподіваються мідоходівці, їхні батьки, дізнаються про місце податків в історії України, їх призначення в державі та житті сім\’ї. Крім того, підручник розглядає питання законодавчих основ оподаткування.
– На Черкащині такими підручниками повною мірою забезпечені всі учні 9-х класів, – наголосила заступник директора департаменту освіти і науки в Черкаській області Ольга Фурман. – Їх отримають майже 400 тисяч школярів. Спецкурсу навчатимуть вчителі економіки, історії та права.

Школярам Черкаської спеціалізованої школи № 17 пощастило більше за інших. Основ податкових знань їх навчатимуть не вчителі, а самі міндоходівці.
– Упевнений, що знання, отримані завдяки цьому підручнику, стануть нинішнім дев’ятикласникам першим щаблем до успіху в майбутньому, – каже начальник Черкаської митниці Міндоходів Юрій Гвоздій, – бо серед вас є майбутні бізнесмени, управлінці, можливо, співробітники Міндоходів, відтак, цей підручник має практичну користь для всіх. Та це ще не все. Для того, щоб сьогоднішні школярі комфортно почувалися на бізнес-просторі нашої країни, із наступного року ми познайомити їх ще й з особливостями роботи митниці. Для цього вже сьогодні працюємо над спецкурсом з основ митних знань.

Наприкінці презентації спецкурсу міндоходівці вручили підручники найуспішнішим дев’ятикласникам. І для того, щоб «знайомство» з основами податкових знань школярі запам’ятали якнайкраще, презентацію вирішили підкріпити першим уроком. Лекцію про виникнення податків у присутності почесних гостей прочитав учитель історії та права 17-ої школи Андрій Горай. Поки що школярі не надто впевнено давали відповіді на запитання вчителя «Для чого потрібні податки?» Але й діти, й директор школи Дмитро Бунякін упевнені, що до кінця року навчати оточення податкової грамотності будуть уже самі школярі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x