Куди зникли контейнери для сміття на Луначарці?

Куди зникли контейнери для сміття на Луначарці?

Контейнери для пластика не ставлять там, де люди не сортують сміття
Занепокоєння черкащан зрозуміле, адже екологи всього світу б’ють тривогу: пластикові відходи становлять від 15 до 40% усього сміття. Підраховано, що людина в середньому використовує поліетиленовий пакет протягом 12 хв., після чого викидає, хоча розкладається він понад 400 років!

– У Черкасах активно запроваджується система роздільного збору сміття, уже встановлено 377 контейнерів для пластика, – зауважила начальник комунального відділу управління житлово-комунального господарства департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Ірина Попкова, здивувавшись, чому зникли ці контейнери в районі «Луначарський».
На запитання читачів відповіла начальник виробництва КП «Черкаська служба чистоти» Тетяна Рудик.
– Річ у тім, що в контейнери для пластика, скла, паперу жителі викидали побутове сміття, тому ми змушені були їх прибрати. Адже побутові відходи вивозяться щодня, а пластик 1 – 2 рази на тиждень, – пояснила Тетяна Віталіївна. – Вміст контейнерів ми контролюємо протягом місяця й там, де виявляємо неналежне використання, забираємо їх. Прикро, що люди так безвідповідально ставляться до сортування сміття, хоча на контейнерах чітко позначено, для чого вони призначені.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x