\”Чи сплачується податок під час продажу «Жигулів», якщо я місяць тому продав мопед?»

Податок від продажу протягом року одного легкового автомобіля не сплачується

Як повідомила прес-служба ДПІ в м. Черкасах, дохід, отриманий фізичною особою від продажу (обміну) протягом звітного податкового року (з 01 січня по 31 грудня) одного з об’єктів рухомого майна (легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда) не підлягає оподаткуванню.
Якщо ж громадянин протягом року продав два або більше транспортніх засоби, то за другий і кожен наступний він сплачує податок за ставкою 5%. Це визначено п.167.2 ст.167 Податкового кодексу України.

Податок обчислюється з ціни вказаної в договорі купівлі-продажу (біржовій угоді й т.п.), але не нижче, ніж середньоринкова вартість відповідного транспортного засобу, або не нижче, ніж його оціночна вартість, визначена, згідно із законом (за вибором платника податку). Зауважимо, що з 11 червня 2013 року набрала чинності Постанова КМУ від 10.04.2013 р. №403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

У разі продажу будь-якого іншого автотранспорту, який не належать до категорії легкових автомобілів, мотоциклів, моторолерів (наприклад, вантажний автомобіль, тягач, причіп і т.ін.), то податок сплачується за ставкою 5%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x