Відкрили перший в області університет для пенсіонерів

Відкрили перший в області університет для пенсіонерів

У Балаклеї Смілянського району відкрили Університет третього віку (навчальний заклад для людей поважного віку). В селі його вже назвали «клубом для пенсіонерів». Про деталі події \”Новій Добі\” розповіли у сільській раді.

Як розповіла директор Смілянського територіального центру Галина Кравченко, університет ІІІ віку – це соціально-педагогічна послуга для людей старшого віку, тобто, тих, хто готується до виходу на пенсію або вже має статус пенсіонера. Нині концепція навчання впродовж всього життя прийнята і здійснюється в більшості розвинутих країн світу. Це особливо важливо для вирішення проблем старшого віку, покращення якості їхнього життя, збереження і формування їх активної життєвої позиції. Сама пані Кравченко очолила факультет історико-краєзнавчої освіти.

Сільський голова Олена Ковальська розповідає, що, хоча слухачі вже набрані (їх всього 23, середній вік – 66 років), двері університету відкриті для всіх охочих. Перші заняття були присвячені історії рідного краю; запрошували для балаклеївських сивочолих студентів і архітектора, і лікарів, і працівників управління соцзахисту, і представників Пенсійного фонду.
– Ми прагнемо, щоб вони мали можливість спілкуватися й ставити запитання з усіх тем, що їх цікавлять, – говорить Олена Миколаївна.

Заняття будуть проходити щотижня, протягом всього року. У навчальному плані, крім лекцій, бесід, круглих столів є екскурсії, походи, конференції, зустрічі з науковцями та цікавими людьми. По закінченню навчального курсу кожен слухач отримає сертифікат на підтвердження того, що він пройшов курс навчання в університеті.

Голова райдержадміністрації Василь Бугаєнко щиро привітав сільчан із відкриттям такого університету та вручив від районної організації Партії регіонів подарунок сивочолим студентам. Не з порожніми руками завітав до на свято і депутат обласної ради, директор ДП «Смілянський лісгосп» Юрій Сегеда та пообіцяв допомагати у вирішенні проблем цього університету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x