У Черкасах офіціантів випробовують на профпридатність

У Черкасах офіціантів випробовують на профпридатність

Для того, щоб продемонструвати свою вправність та професіоналізм до Черкас з’їхалося 25 найкращих офіціантів з усієї України. Урочисте відкриття Конкурсу відбулося учора в місцевому ресторані «Государь». Детальніше про подію «Новій Добі» розповіли в департаменті освіти і науки ОДА.

– Черкасам випала честь провести у себе третій, завершальний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів з професії «Офіціант», – розповіла заступник директора Департаменту Ольга Фурман. – На конкурс з’їхалися 25 педагогів-офіціантів навчальних закладів з усієї України. Не було лише представників з Київської та Кіровоградської областей.
Учасники конкурсу щодня вчать майбутніх офіціантів. Вони не з книжок знають, що неналежний зовнішній вигляд, невпевненість, тремтіння рук і навіть просто зарізкий запах парфумів – це все неприпустимі речі для офіціанта-професіонала. Участь у конкурсі для них – зайвий привід довести своїм учням власну майстерність.

Перш за все учасники конкурсу позмагалися у теоретичних завданнях. Крім того, для учасників конкурсу передбачено 3 практичні завдання. Перше з них вони виконали на базі ресторану «Государь».

У Черкасах офіціантів випробовують на профпридатність

Відкоркувати пляшку вина й налити в бокал – це справжнє мистецтво, про яке пересічний відвідувач ресторану й не здогадується. Вибрати з шести видів бокали для вина, протерти пляшку, зняти акцизну марку, відрізати капсулу, правильно прокрутити штопор, оглянути й понюхати пробку, чи немає запаху цвілі… Усе це демонстрували вчителі майбутніх офіціантів.
Відкриваючи та наливаючи червоне вино, учасники мали нагоду вразити членів журі своїми професійними навиками.
Серед критеріїв, за якими члени журі оцінювали конкурсантів були: правильний вибір скла для наливання вина, робота з тацею, виставлення приборів, відкорковування, презентація та спосіб наливання червоного вина.

У Черкасах офіціантів випробовують на профпридатність

Попереду конкурсантів чекають практичні завдання \”Сервірування столу до романтичної вечері за запропонованим меню\” та \”Складання 10–ти серветок складними формами\”.
У фіналі конкурсанти продемонструють фрагмент уроку виробничого навчання.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x