КВУ шукає спостерігачів

КВУ шукає спостерігачів

ЧОО Комітету виборців потрібні волонтери, які мають можливість і бажання на добровільних засадах відстежити перебіг голосування та підрахунку голосів в дільничних виборчих комісіях. Про це говориться у зверненні, яке є в розпорядженні «Нової Доби». Наводимо текст звернення повністю.

ЗВЕРНЕННЯ

Черкаської обласної організації Комітету виборців України
напередодні проведення повторних виборів народних депутатів України 15 грудня 2013 року

Шановні мешканці Черкас, Канева, Золотоноші, сіл що входять до 197 виборчого округу, а також всі небайдужі громадяни України! Ми звертаємося до вас з пропозицією виявити громадянську мужність і відповідальність.

Ми пропонуємо вам стати офіційними спостерігачами Комітету виборців України на виборчих дільницях 194-го та 197-го виборчих округів під час голосування за кандидатів в народні депутати України, яке відбудеться 15 грудня 2013 року.

Нам потрібні волонтери, які мають можливість і бажання на добровільних засадах відстежити перебіг голосування та підрахунку голосів в дільничних виборчих комісіях.

Ми оголошуємо про це ще до офіційного старту виборчої кампанії тому що строки, відведені офіційним виборчим календарем на реєстрацію спостерігачів, будуть дуже стислі.

Наш досвід 20-річної роботи як організаторів акцій спостереження і контролю за виборчим процесом, підказує, що бажання активних виборців допомогти в спостереженні за виборчим процесом, з’являється ближче до дня голосування, коли вже пізно щось змінювати. Як і на чергових виборах 2012 року, коли в останній тиждень було багато дзвінків від звичайних виборців, з пропозицією попрацювати спостерігачем КВУ на дільничній виборчій комісії.

Наразі ми не маємо ресурсів для організації повномасштабних кампаній з просвіти виборців, моніторингу виборчого процесу, юридичної допомоги комісіям та виборцям. Все робитиметься на волонтерських засадах. Ми скликаємо під свої знамена всі перевірені кадри, всіх старих товаришів, а також будемо раді новим активістам. Наші найдосвідченіші спостерігачі працюватимуть в ОВК № 194 і 197.

В наших планах, крім організації системи спостереження, юридична підтримка виборцям, кандидатам і членам ДВК, просвітницька і мобілізаційна робота, підтримка інтерактивної карти порушень (www.cvu.ck.ua), а також постійне інформування громадськості про перебіг виборчого процесу. Ми потребуємо коштів на логістичний компонент (в першу чергу бензин, комунікації), друк просвітницьких матеріалів.

Тому ми звертаємось до всіх небайдужих громадян, до всіх організацій і структур, до всіх хто має можливість і бажання підтримати нас і нашу діяльність.

Просимо вашої допомоги в організації системи громадського контролю, яка унеможливить масові фальсифікації і спотворення результатів виборів.

Ви можете перераховувати кошти пожертви на наш банківський рахунок за наступними реквізитами:
Отримувач платежу – Черкаська обласна організація Комітету виборців України,
р/р 2600337787101 в ПАТ «Енергобанк», м.Київ,
МФО 300272,
код ЄДРПОУ 25872729
з призначенням платежу «Добровільна пожертва».
Будемо вдячні за будь-який розмір пожертви.

Всіх бажаючих стати спостерігачем КВУ, а також з пропозиціями співпраці просимо звертатись за телефоном (0472) 36-85-47.

Тільки спільними зусиллями громади ми зможемо запобігти фальсифікаціям і тиску, відстояти результати голосування і, нарешті, отримаємо законно обраних представників Черкаської області в Верховній Раді України.

Прес-служба Черкаської ОО КВУ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x