Триматися осторонь Європи закликали на Соборній площі Черкас

Триматися осторонь Європи закликали на Соборній площі Черкас

Об’єднуватися із братніми народами й триматися осторонь Європи. Таке неофіційне гасло вчорашнього концерту, що відбувся на Соборній площі. Офіційно ж музичні гурти приїхали до Черкас святкувати річницю початку визволення України від німецько-фашистських загарбників. За інформацією «Української правди», концертний тур Україною ініціювали РПЦ Московського патріархату, проросійська організація «День Крещения Руси» та підтримав рух «Український вибір» Віктора Медведчука. Через політику лідер одного з українських гуртів відмовився брати участь у турі. Детальніше – Олекса Хуторний.

«Зберегти історичну пам’ять і розвинути в молодих людей почуття любові до Батьківщини» – таку мету всеукраїнського концертного туру озвучують організатори. Гурти «С.К.А.Й», «Брати Карамазови» та «Чайф» нібито приїхали до Черкас відзначити 70 років початку визволення України від фашистів. Святкувати на Соборну площу прийшли тисячі людей.
Валентина, жителька м. Черкаси: «Концерти більше допомагають, аніж нудні нотації та бесіди».
Аліна, жителька м. Черкаси: «Можливо, зараз хтось дуже любить батьківщину і прийшов на цей концерт. Можливо, хтось буде більше любити».
Брататися з Росією й Білорусією постійно закликає ведучий дійства. Його послання підсилюють відеороликом.
Фрагмент ролика: «С Запада к нам приходили науки. Учите их, но с Запада к нам приходили все войны и жестокие враги. Кто даст гарантию, что сейчас будет не так?».
Тур «Мы – едины» ініціювала МГО «День хрещення Русі» за підтримки ГО «Український вибір» Віктора Медведчука. Концерти мають відбутися в 10 українських містах – Севастополі, Одесі, Дніпропетровську, Харкові, Кіровограді та ін.
Олексій Хуторний, кореспондент: «Святкувати річницю визволення України організатори вирішили не по всій Україні. Концерт розпочався із Півдня, охоплює Схід і Центр і має закінчитися грандіозним концертом у Києві. Про свою відмову брати участь у турі вже заявив один із українських колективів».
Лідер гурту «Антитіла» на своєму блозі написав, що його колектив не братиме участі в концерті, «організованому політсилою «Український вибір». Натомість один із ініціаторів туру, музикант Олег Кривошея заспокоює: ніякої політики тут немає. Справжня мета заходу – нагадати всім про велику Перемогу.
Олег Кривошея, лідер гурту «Брати Карамазови»: «Заходишь в интернет, люди звонят взволнованные: «А говорят, вас эта партия проплатила». Я говорю: «Ребята, ни партий украинских, ни Вашингтона, ни Кремля в этом нет. Не ищите черную кошку в темной комнате, в которой ее нет».
Чи була це завуальована агітація за Митний Союз, чи справді концерт присвячений річниці визволення, глядачів особливо не хвилювало. Більшість прийшли на Соборну площу просто послухати музику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x