Перше засідання 197 окружної виборчої комісії відбулося вчора в Каневі

Перше засідання 197 окружної виборчої комісії відбулося вчора в Каневі

Більшість членів окружкому – представники маловідомих партій

«Засідання проходило в приміщенні центру зайнятості. Із 18 членів окружкому на перше засідання з\’явилося 14. Усі три кандидати від опозиції пройшли і теж були присутні. Члени ОВК прийняли присягу, проговорили організаційно-технічні моменти, які стосуються повноважень комісії. Розглянули питання стосовно навчання членів окружкому в Києві. Розподіл зобов\’язань вирішили провести наступного тижня через відсутність 4-х членів комісії.

Більшість членів окружому, як і на виборах 2012 року, становлять представники маловідомих партій. Припускаю, що згодом їх замінять і комісію «підсилять» представниками провладних сил. Згадаймо, що найбільший плин кадрів тоді спостерігався, зокрема, на 197 ОВК.

Із минулорічних членів комісії експерти черкаського КВУ виокремлюють секретаря Тетяну Любаненко, яка на парламентських виборах увійшла в комісію від партії \”Русь єдина\”, але вже через півтора місяця була замінена. Цього року вона представляє іншу партію Всеукраїнське політичне об’єднання \”Єдина родина\”.

Голова 197 ОВК Петро Сивун увійшов до першого складу ОВК від Української партії \”Зелена планета\”, посівши посаду заступника голови комісії. Але теж був замінений. На цих виборах він уже представник Зеленої екологічної партії України \”Райдуга\”. Однозначно, Сивун – не центральна фігура. А оскільки поза межами приміщення, де засідає комісія, ми бачили одіозного Макса \”Бєшеного\” Оніщенка, то здається, він ще зіграє роль і в цьогорічному виборчому процесі.

У приміщенні, де засідала комісія – жодної камери спостереження

У приміщенні центру зайнятості, де засідала комісія, не було камер спостереження. Але ж у приміщенні вокзалу \”Авто-ріка\”, де засідала комісія на виборах 2012 року, камера була.
– Можливо, встановимо, коли буде така можливість, – відповів на зауваження Старікової Петро Сивун.
Нагадаємо, при підготовці до минулорічних виборів на ці камери викинули 1 мільярд гривень державних грошей, невже такі колосальні витрати були марними?!

Неприємно вразила представників опозиційного депутата тіснота приміщень

– Маса закуточків, кабінетиків, зал для засідань дуже маленький, – зауважила Наталія Старікова. – Схоже, спеціально для того, щоб якнайменше спостерігачів, журналістів, довірених осіб могло потрапити в ОВК, щоб не заважати комісії \”робити\” вибори. Бо нічого нового на цих виборах не очікується, влада діє за старими технологіями, спрямованими на фальсифікацію виборів, залякування й тиск.

Опозиція до цього готується. Тому на виборах-2013 будуть і спостерігачі (в тому числі з міжнародних організацій), і депутати Верховної Ради.
Та головним спостерігачем депутат обласної ради все ж називає людей.
– Вони прийдуть захистити свої голоси, тому що безлад у країні всім набрид, – каже Наталія Володимирівна. – На сесії обласної ради я виступила з аналізом проблем Черкаського району. Збираюся зробити це по Золотоніщині і Канівщині. Впевнена, проблеми не відрізнятимуться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x