Фізер: «Вища рада митців – це не цензура»

Фізер: «Вища рада митців – це не цензура»

На цьому під час свого виступу на засіданні колегії облдержадміністрації, де був присутній і власний кореспондент «Нової Доби», наголосив співголова Вищої ради митців Черкащини, заслужений художник України, виконавчий секретар Національної спілки художників України Іван Фізер.

– Зайве говорити про те, яку роль в житті кожного з нас відіграє постать нашого видатного земляка Тараса Григоровича Шевченка, – зазначив Іван Васильович. – Кожну націю оцінюють насамперед по тому, як вона вміє шанувати своїх духовних лідерів. Тому належна підготовка до відзначення у наступному році 200-річного ювілею Кобзаря – наша спільна справа: як громадськості, так і художників, архітекторів, літераторів, музикантів… Облаштування кожної історичної пам’ятки, організація та реалізація тих чи інших проектів мають пройти відповідну оцінку фахівців. Тому створення Вищої мистецької ради – це не цензура, як хтось може подумати, а практика, яка існує у всьому світі».

Довідково: Вища рада митців – громадська організація, створена за ініціативи голови облдержадміністрації для налагодження тісної співпраці між митцями і обласною владою. До її складу входять відомі в області художники, письменники, архітектори, музиканти, майстри народного мистецтва тощо. Завдання цієї організації, за словами Сергія Тулуба «здійснення в рамках чинного законодавства моніторингу і контролю творчих виробів, які виготовляються і реалізуються на теренах краю».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x