Черкаські підприємства «по вуха» у боргах

Черкаські підприємства «по вуха» у боргах

Поточний борг «Черкаситеплокомуненерго» перед НАК «Нафтогаз України» зараз становить 910,4 тис. грн. У той час як кредиторська заборгованість – понад 31,3 млн. грн. Про це кореспондентові «Нової Доби» повідомили на нараді секретаря міської ради Віктора Білоусова з керівниками структурних підрозділів міськвиконкому.

Директор підприємства КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір пояснив, що з жовтня минулого року по вересень цього року на підприємстві виникла заборгованість в сумі понад 23 млн гривень у зв\’язку з тим , що держава не відшкодовує різницю в тарифах між їх собівартістю і ціною , яку платить населення.

Більше 7 000 000 млн. грн боргу накопичилося через відсутність бюджетної компенсації по пільгах та субсидіях для населення за використане тепло.
Тоді як дебіторська заборгованість підприємства за послуги теплопостачання станом на 1 жовтня цього року становить понад 33,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, подібна проблема виникла і у черкаського «Водоканалу». Підприємство вже кілька років поспіль ледь зводить кінці з кінцями. Керівництво підприємства пояснює цю ситуацію тим, що «Водоканал» працює за вкрай збитковими тарифами. А держава не відшкодовує різницю в тарифах. Наразі ця сума становить майже 80 мільйонів гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x