У Черкасах майже 70 % перевірених товарів легкої промисловості – неякісні

У Черкасах майже 70 % перевірених товарів легкої промисловості – неякісні

Лабораторіями ДП « Черкасистандартметрологія» в цьому році виявлено невідповідні нормативним документам консерви, іграшки, трикотаж і засоби індивідуального захисту. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– За 9 місяців цього року випробувальною лабораторією продукції легкої промисловості ДП « Черкасистандартметрологія» було перевірено 1529 зразків швейних і трикотажних виробів, взуття дитячого і дорослого асортименту, а також різних текстильних матеріалів медичного, захисного та іншого призначення. Невідповідним виявився 41 зразок (по 89 показниками), а при перевірці 42- х зразків продукції, відібраної інспекціями з питань захисту прав споживачів під час здійснення ринкового нагляду, порушення виявлені в 26 зразках, тобто в 61,9 % від перевірених, – констатує директор ДП « Черкасистандартметрологія» Михайло Ісаєнко.

За словами начальника лабораторії випробувань продукції легкої промисловості ДП «Черкасистандартметрологія» Наталії Завалько, найчастіше під час проведення випробувань виявляються такі невідповідності, як: нестійкість фарби до прання і сухого тертя (трикотаж і постільна білизна), невідповідність маркування на товарному ярлику фактичному сировинному складу (вироби легкої промисловості як для дітей , так і для дорослих), занижена гігроскопічність (дитячий трикотаж) і т.ін. Дитячі іграшки виявлялися нестійкими до ударів, розтягування, падінь, стисненню. Іграшки для дітей до 3-х років мали занадто дрібні деталі, не було у них і інструкцій із застосування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x