В Черкасах 40% перевіреного масла – фальсифікат

В Черкасах 40% перевіреного масла – фальсифікат

З 47 зразків харчової продукції 18 (майже 40% від наданих на випробування) не відповідали вимогам нормативних документів. Це стосується ковбасних виробів, консервів м’ясних та рибних. Проблемною залишається така продукція як масло вершкове. З 9 зразків, наданих на випробування, в 4 було виявлено жири немолочного походження – тобто, продукція є фальсифікатом. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Однією із найпопулярніших серед споживачів групою товарів є молочні продукти, – каже начальник центру випробувань харчової продукції та продовольчої сировини ДП «Черкасистандартметрологія» Світлана Сотник. –Виробники використовують кілька основних способів фальсифікації. Це інформаційна фальсифікація (обман споживача за допомогою неточної або спотвореної інформації про товар), а фальсифікація сортиментна (наприклад, заміна продукту з високим вмістом жиру іншим низькожирним або заміна одного сорту продукту іншим), якісна фальсифікація (наприклад, знижений вміст жиру, підвищений вміст вологи, порушення технологічних режимів виробництва). Грубою фальсифікацією є часткова заміна молочного жиру на немолочний.

До відома:
Для того, щоб не купити фальсифікат краще купувати продукцію лише відомих виробників. Крім того, при виборі продуктів на кожен день, фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» радять уважно вивчати склад продукту на його етикетці – звертаючи увагу на наявність харчових добавок (конcерванти, підсолоджувачі, барвники, підсилювачі смаку). Деякі добавки шкідливі тільки у великій кількості, але канцерогени мають властивість накопичуватися в організмі. Будь-яка модифікація продуктів робить їх потенційно небезпечними для здоров’я. Вживання синтетичних підсилювачів смаку та кольору – це обман власного організму. Не варто купувати продукти з тривалим терміном зберігання – це ознака того, що там є консерванти. Дітям краще не купувати також чіпси, солоні горішки, сухарики, кока-колу – вони ймовірно містять харчові добавки. А із солодких напоїв краще обирати приготовані на цукровому сиропі, без додавання підсолоджувачів. І взагалі – віддавати перевагу продукції, що виготовлена за державними стандартами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x