Черкащанин продав неіснуючого товару на 70000 гривень

Черкащанин продав неіснуючого товару на 70000 гривень

Черкащанин на сайті одного з найбільших в Україні Інтернет-аукціонів регулярно виставляв на продаж дорогі лоти: фотоапарати, планшети, ноутбуки і т.д. Перш ніж вислати товар, чоловік завжди просив попередньо розрахуватися за нього. Люди перераховували йому гроші, але товар вони так і не отримували. По телефону продавець вигадував найрізноманітніші «відмазки»: то склад пограбували, то він взагалі згорів. Про це «Новій Добі» повідомили у міліції.

– На сьогоднішній день нам відомо близько 50 епізодів «купівлі-продажу, причому на гачок черкаського шахрая попалися люди з усієї України, – розповідає начальник відділу по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС України в Черкаській області Ігор Тининика. – Сума збитку, нанесеного постраждалим покупцям, становить близько 70 тисяч гривень. Тому ми не радимо купувати товари на невідомих і неперевірених сайтах, адже спеціального закону, що регулює роботу інтернет -магазинів, поки, на жаль, немає.

Крім того, аби уникнути небезпеки бути ошуканим шахраями, варто читати коментарі, які залишають клієнти магазину або конкретного продавця. І ще, добросовісні продавці не вимагають 100% передоплати. Вони надають можливість розрахуватися на складі компанії-перевізника вже після отримання товару.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x