Черкаські школярі складатимуть міністерські тести

Черкаські школярі складатимуть міністерські тести

Перевірка якості знань учнів 5-х та 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності розпочнеться 12 листопада. Відповідний наказ Міністерством освіти був ухвалений ще влітку поточного року. Організатори акціїставили за мету перевірити стан системи освіти та отримання об’єктивної інформації про її якість за результатами навчання учнів у початковій та основній школі. Моніторинг якості освіти проводиться у формі тестування. Про це «Новій Добі» в прес-службі черкаського міськвиконкому.

Усього, впродовж місяця, учні 5-х класів складуть п’ять міністерських тестів з математики (13.11), української (20.11), російської (27.11), іноземної мов (11.12), а також комбінований тест \”Я і Україна\” і \”Основи здоров’я\” (4.12).

Учні 10-х класів мають пройти моніторинг якості освіти з 12 навчальних предметів та скласти тести з української мови (12.11), історії України (13.11), геометрії (14.11), біології (19.11), алгебри (21.11), фізики (26.11), іноземної мови (28.11), всесвітньої історії (5.12), хімії (3.12), технологій (4.12), української літератури (10.12) та географії (12.12).

Відповідно до методичних рекомендацій, моніторинг якості загальної середньої освіти проводиться за збірниками завдань для проведення моніторингу, що видані ТОВ \”Центр навчально-методичної літератури\” і мають відповідну захисну марку. Збірники завдань з кожного навчального предмета складаються з 10 варіантів тестів, які відрізняються складністю, структурою та формою.

У Міносвіти наголошують, що кожен учень має виконувати тести на бланках відповідей, які можна використовувати з офіційних збірників матеріалів або роздруковувати із електронних версій. Оскільки передбачена комп’ютерна обробка бланків, їх ксерокопіювання не дозволяється.

З окремих навчальних предметів збірники завдань перекладено на російську, молдовську, польську, румунську та угорську мови. Для 5 класу: математика та комбінований тест; для 10 класу: всесвітня історія, алгебра, геометрія, біологія, географія, фізика, хімія.

Адміністрації загальноосвітніх навчальних закладів у день проведення моніторингу мають перебудувати навчально-виховний процес у школах.

Організацію виконання учнями тестів моніторингу якості освіти покладено на вчителів, які викладають даний навчальний предмет у 5-х та/або 10-х класах. Роботи учнів 5-х класів перевірятимуть учителі початкової школи. У загальноосвітніх навчальних закладах ІІ-ІІІ ступенів роботи учнів 5-х класів перевіряють учителі, які викладають даний навчальний предмет у 5-х класах або організовують виконання тестів. Роботи учнів 10-х класів перевіряють учителі відповідного предмета.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x