В Черкасах несправний кожен десятий побутовий лічильник води

В Черкасах несправний кожен десятий побутовий лічильник води

З кожним зростає кількість лічильників води, які жителі Черкас здають на перевірку. Якщо протягом 2011 року тільки в наших лабораторіях пройшли повірку 3679 лічильників, то в 2012 їхня кількість збільшилась до 7747. У поточному році, лише за 9 місяців, фахівці перевірили уже 7180 лічільників. Про це «Новій Добі» повідомили в ДП «Черкасистандартметрологія».

– Люди розуміють, що від точності показань лічильника залежить, чи будуть вони переплачувати за комунальні послуги, – пояснює директор підприємства Михайло Ісаєнко.

На ринку області у вільному продажі представлений широкий асортимент побутових лічильників води. Щоправда, у споживачів з часом можуть виникнути проблеми через відсутність комплектуючих для ремонту. За словами фахівців ремонту потребує кожен десятий зданий на повірку побутовий лічильник води.

– Якщо цей ремонт дуже дорогий, ми пропонуємо людині прямо на місці придбати новий лічильник, при цьому гроші за роботи з повірки не беремо, а пропонуємо йому лічильник зі знижкою – по 99,48 гривень, – каже Михайло Ісаєнко. – Вартість повірки лічильника води для споживачів становить 33,36 гривень. Перевірка, зазвичай триває два дні. Враховуючи зростання кількості лічильників, які нам приносять, ми готові розглянути питання про роботу і у вихідні дні. Наразі вивчаємо думку жителів Черкас з цього приводу. Вислухати їхні побажання готові за телефоном 33-07-14.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x