На Жашківщині знайшли 5 вибухонебезпечних предметів

На Жашківщині знайшли 5 вибухонебезпечних предметів

На території району днями місцеві жителі знайшли 3 різноманітних артилерійські снаряди та 2 міни часів війни. Про це «Новій Добі» повідомили в управлінні Державної служби України з НС у Черкаській області.

Перший випадок стався у с. Павлівка. Під час проведення польових робіт тракторист вирив із землі одразу 3 різних боєприпаси: 76-міліметровий і 57 міліметровий артилерійські снаряди та 82-міліметрову мінометну міну часів війни.
Ще один вибухонебезпечний предмет за аналогічних обставин виявили в с. Тинівка. Після огляду його рятувальниками було встановлено, що це 76-міліметровий артилерійський снаряд. Рятувальники відвідали й одне із приватних домоволодінь у цьому ж населеному пункті. Господарка, дізнавшись, що у селі знаходяться рятувальники, звернулася до них за допомогою щодо перевірки металевої болванки, яка знаходиться у неї на городі. Після її обстеження співробітниками «Служби порятунку» було встановлено, що це німецька 158,5-міліметрова реактивна міна.
В усіх випадках проведення польових робіт було призупинено. Для знешкодження виявлених небезпечних предметів виїхали сапери піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x