Днями дегустаційна комісія ДП « Черкасистандартметрологія » рекомендувала до виробництва сім зразків нових видів консервів. Нову продукцію на розгляд фахівців подало СТОВ ім. Шевченка з Канева. Про це «Новій Добі» розповіли у Прес-клубі реформ.
– Підприємство з Канева звернулося до фахівців комісії задля того, аби отримати рекомендації з виробництва 3 видів перших обідніх страв і 4 видів паштетів (овочевих, овочево-грибних та овочево-бобових ), – зазначив директор ДП «Черкасистандартметрологія» Михайло Ісаєнко. – Попередньо зразки заявленої продукції пройшли дослідження у випробувальному центрі нашого підприємства за показниками якості та безпеки. Лише після того, як фахівці підтвердили якісні характеристики, консерви були представлені комісії.
У підсумку, комісія рекомендувала до виробництва усю продукцію, запропоновану СТОВ ім. Шевченка, так само, як і нормативна та технологічна документація до затвердження. Тому в області найближчим часом почнуть випускати 7 нових видів продукції , якість якої незабаром зможуть оцінити і черкащани.
До відома. Від початку поточного року проведено 8 засідань обласної дегустаційної комісії. На розгляд фахівців було подано 82 зразки нових видів продукції від 7 підприємств Черкаської області. Загалом, з моменту утворення комісії було розглянуто 970 нових видів харчової продукції, розроблених фахівцями 111- ти підприємств області.