У Черкасах на туризмі ставлять крапку

У Черкасах на туризмі ставлять крапку

Черкаси – не туристичні. Саме таким місто хоче бачити влада. Вона посягнула на «Туристично-інформаційний центр». Спершу звільнила директорку Світлану Неухацьку. Потому переклала повноваження на плечі Володимира Мамалиги. Той ледь не об’єднав туризм зі сміттям. Але за власним бажанням своє директорство полишив. Уже півтора місяця центр обезголовлений.

Ні таблички, ні прапорів, ні бренду. Від туристичного центру тут ані сліду. А лише нещодавно на регіональний туризм покладали великі надії. Він мав об’єднати бізнес, державні організації, комунальні служби. Зробити Черкаси принадними для туристів.
Сергій Одарич, колишній міський голова м. Черкаси: «Це й екскурсійні служби, і готелі, і ресторани, кафе, виробники сувенірної продукції, це і проведення різноманітних заходів, фестивалів. Тобто активізація того життя, заради якого людина готова залишити Київ, Дніпропетровськ, Львів і приїхати на кілька днів до Черкас, провести тут свій час, взяти участь у якихось цікавинках».

За два роки роботи, каже колишня директорка, центру було, чим пишатися. У «ТІЦ» створили сайт, розробили бренд, друкували рекламно-інформаційну продукцію. З регіональним туристичним потенціалом прорвалися навіть на світову арену. На найбільшій міжнародній виставці туристична стійка Черкас посіла п’яте місце.

Світлана Неухацька, колишній директор КП «Туристично-інформаційний центр»: «Что удалось сделать? Удалось сделать немало. Оценить работу нас, как профессионалов, могут профессионалы, уровня не ниже. Это те наши партнеры, с которыми мы работаем. И, конечно, жители города. Поскольку кому, как не им, давать оценку коммунальным предприятиям этого города».

Проте давати оцінку підприємству взялася міська влада. Спершу позбавила крісла директорку центру Світлану Неухацьку. Потім переклала повноваження на плечі Володимира Мамалиги. Він поголовував тут півтора місяця. Але своє директорство полишив нібито через борговий зашморг.

Володимир Мамалига, колишній директор КП «Туристично-інформаційний центр»: «По-перше, дуже багато боргів нароблено колишнім керівництвом. Це – 166 тисяч дебіторської заборгованості. Плюс немає жодного звіту за відрядження до Німеччини, до Дубаї. Ніхто з депутатів не знає за результати витрачених державних грошей. Працювати далі та відповідати за борги попередників якось не дуже хочеться».

Подібні заяви обурюють колишню директорку. Вона переймається: Черкаси втрачають туристичні напрацювання, партнерські домовленості та позитивну репутацію.

Світлана Неухацька, колишній директор КП «Туристично-інформаційний центр»: «Финансирование шло целевое по программе. Никаких долгов просто быть не может. Потому что здесь формат экономических отношений совсем другой. Да, бюджет стоит. А в казначействе деньги зависли, но это не говорит о том, что есть какие-то долги. Долгов нет и никогда не было!».

Натомість міська влада знищення туризму сліпо ігнорує. Від коментарів відмахується на ходу.
Віктор Білоусов, в. о. міського голови м. Черкаси: «Звичайно функціонує. Кого закрили? Звідки у вас такі дані? Закрили, перекрили… Ми підготуємо вам детальну інформацію та надамо».

Та інформацію щодо роботи «Туристично-інформаційного центру Черкас» ВІККА-НОВИНАМ ніхто не надав. Тож, як міська влада розвиватиме туристичний потенціал міста, натепер невідомо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x