За водіння у стані алкогольного сп\’яніння черкасцям доведеться платити удвічі більше

За водіння у стані алкогольного сп\’яніння черкасцям доведеться платити удвічі більше

За зміни до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп\’яніння № 0890 проголосували 260 народних депутатів Верховна Рада. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі ВР.

У законопроекті, прийнятому в першому читанні, пропонувалося обкладати водіїв штрафами в розмірі від 400 до 450 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або позбавлятимуть права керування транспортним засобом на строк від трьох до чотирьох років. У новій редакції штраф скоротився до розміру 200-350 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Закон набуває чинності на наступний день після дня його опублікування.

Сьогодні управління транспортним засобом особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\’яніння тягне за собою штраф від 150 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або позбавлення права керувати транспортним засобом на строк від одного до двох років. Нагадаємо, неоподатковуваний податком мінімум доходів громадян становить 17 грн.

Таким чином, після збільшення штрафу, порушники зобов\’язані будуть платити 3400-5950 грн.

Цікаво, що за прийняття закону проголосувала майже вся фракція «УДАР» (30 депутатів з 42) і фракція «Свобода» ( 33 депутати з 36). З фракції «Батьківщина» проголосував лише один нардеп.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x