В Черкасах брати Капранови презентували свій погляд на історію України

В Черкасах брати Капранови презентували свій погляд на історію України

Брати Капранови приїхали до міста з презентацією книги «Мальована історія Незалежності України» та з концертною програмою «Дзен.UА». 21 листопада письменники відвідали декілька університетів та розважили піснями гостей Черкаського міського будинку культури ім. І. Кулика. Про це розповідає власний кореспондент «Нової Доби».

Брати намагаються популяризувати історію України серед молоді. І роблять вони це так, як би було цікаво для них самих.

– Ми вирішили зробити коротку та доступну історію незалежності України, яку всі будуть пам’ятати. Знали, що основним читачем книги буде молодь, люди «комп’ютерної» свідомості. Тому поставили собі за мету зробити книжку, в якій не треба гортати сторінок. Тобто за екранним принципом. Кожна сторінка – це одна епоха, – розповів Дмитро Капранов.

В Черкасах брати Капранови презентували свій погляд на історію України

Книга обсягом вісімдесят сторінок розповідає історію України від неоліту до незалежності. Цікаво, що головне у книзі не виклад історії в «підручниковому» форматі. Увага приділяється більше малюнкам і коміксам. Оформленням «Мальованої історії Незалежності України» займалися художники з усіх куточків країни.

Музична програма «Дзен.UA», за словами Віталія Капранова це: «…сучасна поезія у сучасних обробках. Яка виконується на кобзі та мелодіці. Цей стиль ми називаємо кобза-реп. У такий спосіб ми проводимо довгі зимні вечори, коли приїздимо до міст зі своєю творчістю».

Іван Резник

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x