Понад 2 000 черкащан сімейні проблеми вирішують кулаками

Понад 2 000 черкащан сімейні проблеми вирішують кулаками

Реальна кількість людей, які вдаються до насилля в сім’ї, зрозуміло, більші, але саме стільки осіб було виявлено протягом цього року черкаською міліцією. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

– Упродовж цього року працівниками правоохоронними органів проведено ряд профілактичних заходів щодо виявлення осіб, які вчиняють насилля. У Черкасах за десять місяців цього року було виявлено 2083 сімейних кривдників, серед яких 1936 – чоловіків, решта – жінки. За аналогічний період минулого року було зафіксована 1978 фактів сімейного насилля, яке у 1859 випадках вчиняли чоловіки і у 119 – порушницями домашнього спокою були жінки, – повідомив Старший інспектор управління громадської безпеки УМВС України в Черкаській області Олександр Гречуха під час всеукраїнській конференції «Життя без насилля», що відбулась днями у приміщенні Черкаської міської ради.

Олександр Васильович закликав усіх, хто став жертвою сімейного насилля, обов’язково повідомляти правоохоронні органи.

– Найчастіше про факти домашнього насилля ми дізнаємось безпосередньо у розпал сімейної сварки, коли хтось із членів цієї родини чи сусіди телефонують до відділку. Виїжджаючи на місце, інспектор складає протокол на порушника. Після чого матеріали передаються до суду, який і визначає міру покарання. Якщо подібне трапилось вперше, то кривдник обходиться попередженням чи штрафом, якщо ж повторно, то це можуть бути громадські роботи чи навіть ув’язнення, – пояснив правоохоронець.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x