Черкаський «Славутич» вирвав надважливу перемогу у ФК «Кремінь»

Черкаський «Славутич» вирвав надважливу перемогу у ФК «Кремінь»

Вчора у Черкасах був відіграний останній матч осінньої частини футбольного сезону. Черкаський «Славутич» бився за дорогоцінні турнірні очки у Другій лізі. Доволі цікавий та напружений поєдинок перервав відразу дві затяжні серії. «Кремінь» припинив свою дев’ятиматчеву серію без поразок, а черкасці вперше за останні п’ять турів Другої ліги виграли! Про це повідомляє «Черкаський спорт».

Матч за шість очок сусіди по турнірній таблиці розпочали дуже обережно. Команди обмінялися кількома атаками без завершальної стадії. Перший гольовий момент виник аж на 19-й хвилині матчу, коли Чеботарьов змістився з лівого флангу у штрафний майданчик та пробив у ближню дев’ятку. Не сильний, але точний удар півзахисника «білих» потягнув воротар. За сім хвилин доволі схожий епізод виник вже біля черкаських воріт. Євген Апришко так само пірнув у штрафний майданчик із флангу і м’яко пробив у дальній кут. На щастя, для захисту черкасців м’яч пройшов біля дальньої стійки воріт. Попри те, що у «Славутича» не зовсім все в’язалося за відсутності головного креєлтора атак – Ярослава Захаревича, у бажанні господарям цього разу не відмовиш. Особливо наполегливо працював Олександр Лобов. Цього разу універсальний футболіст вийшов на вістрі атак черкаської команди, а ще не повністю готові Ушаков та Дацюк чекали на лавці запасних свого часу у другому таймі. У першому, доволі рівному, таймі можна пригадати два штрафні удари з далекої відстані. По черзі Полуницький та Лобов розрізали м’ячем повітря трохи вище хрестовини «Кремня».

Зі стартом другого тайму «Славутич» дещо додав у швидкості, що допомогло і комбінаційному футболу. Зліпити конструктивно 4-5 передач (що ще у минулому домашньому турі вдавалося черкасцям дуже важко) сьогодні виходило без особливих труднощів. Правда, перший гольовий момент у другому таймі виник біля воріт господарів. На 57-й хвилині матчу Сергій Вовкодав головою вправно замкнув навіс з флангу. Від голу «Славутич» уберіг лише офсайд. Через 10 хвилин затрусити сітку були зобов’язані вже господарі поля. Музика виконав подачу метрів на 50, за верховий м’яч поборолися гравці нападу команди. Відбулася скидка на Чеботарьова, яка була дуже доречною, а той уже з метрів 12-ти розстріляв ворота суперника. Проти цього був воротар «Кремня», який витягнув м’яч з-під поперечини.

З 70-ї хвилини «Славутич» заграв у два форварди. З лавки вийшли Ушаков і Дацюк, правда, головними героями матчу стали не вони, а Лобов, який перебрався на правий фланг півзахисту. Першим серйозним дзвоником біля воріт гостей наприкінці матчу став момент зі штрафним «Славутича». Черкасці креативно розіграли стандарт, після чого Чеботарьов прострілив по лінії воріт, а захисники приїжджих мандражно винесли м’яч на кутовий.

Довгоочікуваний гол відбувся після того, як свій піротехнічний перфоменс влаштував фан-сектор. На 90-й хвилині Роман Мироненко підсік м’яч і відрізав від епізоду цією шикарною передачею весь захист гостей. Лобов, у свою чергу, підключившись з правого флангу, розстріляв ворота «Кремня». 1:0 – «Славутич» вириває надважливу перемогу і піднімається на 6-й рядок турнірної таблиці. Останній тур осінньої частини сезону «Славутич» проведе у Білій Церкві проти місцевого Арсеналу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x