Додаткових 200 тисяч бюджет Черкас не отримає

Додаткових 200 тисяч бюджет Черкас не отримає

Касація призупинила виконання рішення судів, за якими Сергій Одарич мав сплатити 200 тис. грн збитків міському бюджету. Про це йдеться на Офіційному сайті Вільних демократів.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ зупинив виконання заочного рішення Соснівського райсуду Черкас, за яким з екс-мера Черкас мав сплатити до міського бюджету 200 тис. грн. завданих збитків.

Нагадаємо, що прокуратурою міста Черкаси в інтересах міської ради до Сергія Одарича було подано позов про відшкодування матеріальних збитків за незаконне звільнення ним працівника. 27 червня 2013 року Соснівський районний суд Черкас заочно ухвалив рішення стягнути 200 тис. 16 жовтня Апеляційний суд Черкаської області підтвердив це рішення.

За словами Сергія Одарича, усі ці два рішення судів (Соснівського та Апеляційного) були прямим порушенням закону.

Суть справи полягає у тому, що в 2008 році звільненому заступникові міського голови Анатолію Прокопову за рішенням суду виплатили з міського бюджету 200 тис. грн як заробітну плату за час вимушеного прогулу. Згідно з нещодавнім рішенням Апеляційного суду, ці кошти має повернути до бюджету міський голова Сергій Одарич.

Рішення Соснівського, а потім і Апеляційного судів, суперечать постанові Пленуму Верховного Суду України, де чітко сказано, у цивільному порядку подібні справи можуть розглядатися лише після набуття чинності вироку в кримінальній справі. Нині триває у Шевченківському райсуді Києва судовий розгляд у кримінальній справі щодо, зокрема, і звільнення Анатолія Прокопова. Тому розгляд справи за позовом прокурора міста Черкаси про стягнення збитків є передчасним.

Сергій Одарич звернувся із касаційною скаргою до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, який і призупинив виконання рішення Соснівського райсуду щодо стягнення 200 тис. збитків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x