Тваринницькі комплекси та СТО проходитимуть екологічну експертизу

Тваринницькі комплекси та СТО проходитимуть екологічну експертизу

Тваринницькі комплекси для вирощування свиней, великої рогатої худоби, хутрових тварин, птиці, м’ясокомбінати та м’ясопереробні підприємства включені в оновлений перелік видів діяльності з підвищеною екологічною небезпекою. З текстом відповідної постанови ознайомилась на офіційному сайті Верховної Ради України.

Перелік видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку міститься в постановою Кабміну № 808 від 28.08.2013.

Усі види діяльності та об\’єкти, включені в оновлений перелік, підлягають обов\’язковій державній екологічній експертизі. Кабмін встановив, що до об\’єктів підвищеної екологічної небезпеки будуть ставитися тільки установки з виробництва електроенергії, гарячої води і пари тепловою потужністю більше 200 кВт. Раніше такого нижньої межі не існувало.

У цей же список включені ГЕС, включаючи малі. Крім цього, в оновлений перелік включена експлуатація ліній електропередач та підстанцій напругою не менше 330 кВ, радіотехнічних об\’єктів, будівництво транспортних терміналів, пристаней, глибоководних суднових ходів, ряду інших об\’єктів.

Якщо раніше до об\’єктів підвищеної екологічної небезпеки належали всі тваринницькі комплекси продуктивністю понад 5 тис. голів і птахофабрики, то зараз встановлено нові обмеження.

Так, в оновлений перелік внесені комплекси з вирощування свиней з чисельністю не менше 5 тис. голів, великої рогатої худоби з чисельністю не менше 2 тис. голів, хутрових тварин з чисельністю не менше 3 тис. голів, птиці з чисельністю не менше 60 тис. курей-несучок, не менше 85 тис. бройлерів.

Крім того екологічну експертизу відтепер проходитимуть автомийки та СТО. Будівництво та капремонт станцій технічного обслуговування автомобілів (СТО ) та автомийок також включений в оновлений перелік видів діяльності з підвищеною екологічною небезпекою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x