Черкаські виробники хліба не вказують інформацію про термін придатності

Черкаські виробники хліба не вказують інформацію про термін придатності

Черкаським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України було встановило, що окремі виробники не вказують на упаковках (етикетках) хліба та інших хлібобулочних виробів дату кінцевого терміну придатності або дату їх виготовлення. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Термін реалізації хліба та хлібобулочних виробів у торговельній мережі прямо пропорційно залежить від терміну придатності продукту. Продукцію, у якої закінчився термін придатності , магазини знімають з продажу або повертають виробникові. Тому для продовження терміну реалізації хліба та хлібобулочних виробів у торговельній мережі виробникам вигідно не вказувати кінцевий термін споживання продуктів.
Разом з тим, відсутність інформації про кінцевий термін споживання хліба і хлібобулочних виробів може ввести в оману споживачів і вплинути на їх наміри щодо придбання продукції.

У результаті таких дій окремі підприємства можуть отримати неправомірні переваги у конкуренції.
Рекомендації, які є обов\’язковими для розгляду, отримали 13 виробників хлібної продукції. Про результати розгляду рекомендацій виробники повинні повідомити територіальному відділенню у десятиденний термін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x