В Черкасах зимові свята відзначатимуть із розмахом

В Черкасах зимові свята відзначатимуть із розмахом

Оформлення необхідної документації, що стосується святкування Дня Святого Миколая, Нового року та Різдва на завершальній стадії. Наразі вносяться уточнення в планування новорічних заходів, а підприємці вже поїхали за закупівлями для ярмаркування. Про це «Новій Добі» повідомили в Муніципальному інформаційному агентстві «Черкаси»

– Цього року заплановано багато новорічних заходів, зокрема, ярмарки на площі ім. Т. Шевченка, на вулиці Гоголя, де вони зазвичай проходять. Відкриття головної ялинки міста відбудеться 19 грудня на Соборній площі на свято Святого Миколая. Цього року в місті буде одна головна ялинка, оскільки зараз триває реконструкція драмтеатру, і на площі ім. Т. Шевченка навряд чи вдасться поставити ялинку, – говорить директор департаменту організаційного забезпечення ЧМР Лілія Маліщук.

Вона наголосила, що особливим буде святкування Різдва і 60-річчя Черкаської області. Масштабні заходи, присвячені цим подіям, відбуватимуться 7 січня на Соборній площі, біля Палацу молоді та біля ЦДЮТ. Наступного тижня план новорічних заходів буде остаточно затверджений рішенням виконкому.

Організацією новорічної торгівлі у місті займається КП «Черкаські ринки», що до 31 грудня буде проводити ярмарки за такими адресами: вул. 30-річчя Перемоги (навпроти літака), на кінцевій зупинці Руставі-Тараскова, в мікрорайоні Луначарський (біля магазину «АТБ»), на розі вулиць Горького-Толстого (біля магазину «Буревісник»), Горького-Петровського. На цих вулицях будуть щоденні ярмарки. В п’ятницю і неділю діятиме ярмарок на площі 700-річчя, а в суботу — за «Гранд-маркетом». З 10 грудня по 14 січня відбуватиметься продаж новорічних прикрас і подарунків по вул. Смілянській, 33 (між рестораном «Макдональдс» і ЦДЮТ).

– Підприємці, які зголосилися торгувати на наших новорічних ярмарках, уже відправилися по товар. Сподіваємося зробити усе дуже гарно, тим паче у нас є сині новорічні хатинки, які будуть прикрашені вогниками. Якщо у нас вистачить ресурсів, навіть зробимо небо в гірляндах над хатинками,– ділиться планами директор КП «Черкаські ринки» Денис Жмаєв.

Окрім цього, незабаром розпочнеться масова торгівля новорічними ялинками. Визначено 28 точок для їхнього продажу. Місця дислокації сезонної торгівлі розташовуватимуться у всіх мікрорайонах міста, в більшості на вулицях Гоголя, бул. Шевченка, Гагаріна, Громова, Чорновола, Луначарського, Крупської, Рози Люксембург-проспект Хіміків, Руставі-Тараскова, 30-річчя Перемоги, Сумгаїтська, Гайдара, Університетська, Чигиринська-Рябоконя.

Для того, щоб здійснювати сезонну торгівлю, підприємці повинні дотримуватися Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення, Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі. Зокрема, обладнати місце торгівлі ялинковою продукцією та забезпечити: наявність вивіски, таблички з режимом роботи, ярликів цін, кольорове та святкове оформлення місця продажу, огородження площі міста, наявність пакувального матеріалу, утримання місця продажу в належному санітарному стані, наявність необхідних документів та маркування ялинок електронними чіпами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x