Ввімкнені фари можуть врятувати життя

Ввімкнені фари можуть врятувати життя

На Черкащині – різке погіршення погодних умов. Сніг, ожеледиця, недостатня видимість, ранні сутінки – з цими явищами кожен водій стикається з осені до весни щодня. В Державтоінспекції Черкаської області «Новій Добі» розповіли, що за таких умов виникає багато небезпечних та аварійних ситуацій на дорогах області.

Значної частини проблем можна уникнути, якщо водії не нехтуватимуть Правилами дорожнього руху. Взимку особливо актуальними норми, що стосуються поліпшення видимості автомобіля на дорозі. А саме, водіям радять не ігнорувати вимогу пункту 9.8. Правил дорожнього руху, в якому закріплено, що з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Виконання цих доволі простих вимог дозволить зробити транспортний засіб набагато помітнішим й для водіїв інших авто, й для пішоходів. В умовах недостатньої видимості позначення транспортного засобу на дорозі є вкрай необхідним для безпеки учасників дорожнього руху. Крім того, в Державтоінспекції наполягають, аби водії були максимально уважними та обережними під час руху в несприятливих погодних умовах, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x