Standard & Poor\’s оцінив кредитоспроможність ПриватБанку вище України

Standard & Poor\’s присвоїв ПриватБанку довгостроковий кредитний рейтинг \”B-\”, власна кредитоспроможність банку SACP оцінена на рівні ( \”B +\” ) – на 2 значення вище суверенного рейтингу, враховуючи лідируючі позиції на ринку, висока якість активів і адекватні показники ліквідності.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor\’s присвоїло українському ПриватБанку довгостроковий кредитний рейтинг \”В- \” і короткостроковий \”С\” за міжнародною шкалою. Як повідомляється в прес -релізі агентства, рейтинги ПриватБанку відображають його домінуюче становище на українському ринку і серед найбільших банків СНД, висока якість активів і «адекватні» показники ліквідності.

При цьому рейтингове агентство Standard & Poor\’s оцінило характеристики власної кредитоспроможності банку ( SACP ) на рівні « В +», що на 2 позиції вище суверенного рейтингу.

Експерти Standard & Poor\’s відзначають більш високі темпи зростання, краща якість активів (частка проблемних кредитів у портфелі банку 5,1%), більш високу прибутковість і рівень стійкості в період криз, а так само більш низький рівень кредитних концентрацій ПриватБанку в порівнянні з середніми значеннями по банківській системі і порівнянним банкам в Україні.

У повідомленні S & P висловлюється впевненість, що ПриватБанк має гарні можливості для збереження лідируючого становища в українській банківській системі завдяки модернізації технологічних процесів та впровадження інноваційних продуктів.

Рівень довгострокового кредитного рейтингу ПриватБанку \”В-\” за методологією Standard & Poor\’s стримується рівнем суверенного кредитного рейтингу України за зобов\’язаннями в іноземній валюті. «Негативний» прогноз рейтингів відображає головним чином прогноз по суверенних рейтингах України і може бути переглянутий на «Стабільний» за умови ослаблення тиску, пов\’язаного з потребами уряду України в зовнішньому фінансуванні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x