Майже тисячу ялинок зрубали браконьєри у Свидівському лісництві

Майже тисячу ялинок зрубали браконьєри у Свидівському лісництві

Сподіваючись заробити перед святами, чоловіки нанесли збитків державі на суму близько 50 000 гривень та завдали непоправної шкоди навколишньому середовищу.

Про це «Новій Добі» повідомили в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До співробітників сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Черкаського райвідділу міліції надійшла оперативна інформація про те, що група осіб здійснює незаконну вирубку хвойних дерев на території Свидівського лісництва.

Правоохоронці негайно перевірили інформацію, і вона підтвердилася.
Незаконну вирубку дерев та їхній подальший продаж організували двоє підприємливих чоловіків 23-річного та 26-річного віку.

Майже тисячу ялинок зрубали браконьєри у Свидівському лісництві

З’ясували й місце зберігання ялинок: молодики облаштували складське приміщення у безлюдному районі Черкас. Після отримання всієї необхідної доказової бази протиправної діяльності працівники міліції затримали молодиків.

На складі було виявлено близько тисячі ялинок, що були незаконно зрізані зловмисниками.
Наразі відносно затриманих чоловіків розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу), що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x