Верховна Рада заборонила рух в автоколонах більше 5 авто без узгодження з МВС

Верховна Рада заборонила рух в автоколонах більше 5 авто без узгодження з МВС

Учора Верховна Рада України внесла зміни законопроекту «Про внесення змін до Закону України « Про судоустрій і статус суддів »та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян». Згідно з його положеннями, введено більш жорсткі обмеження на проведення масових акцій. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці до документа необхідність прийняття цього закону обумовлена «істотним загостренням політично-соціальної кризи».
«Непоодинокі стали випадки масових заворушень , втручання в роботу державних та правоохоронних органів , відбуваються захоплення будівель державної та комунальної власності , одержали широке поширення прояви вандалізму та екстремізму , значно збільшилася кількість хуліганських дій», – йдеться у ній.

Тепер рух у автоколонах з більш ніж 5 авто без узгодження з МВС караються штрафом від сорока до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу.

Крім того , участь у масових акціях « в масці , шоломі або з використанням інших засобів або способів маскування » тягне за собою накладення штрафу або адмінарештом . Встановлення при них « малих архітектурних форм » без дозволу МВС каратися схожим чином.

За блокування будівель або споруд , що забезпечують діяльність органів державної влади та об\’єднань громадян , можуть карати в\’язницею на строк до п\’яти років.

За незаконний збір , зберігання чи поширення конфіденційної інформації про суддю , його близьких родичів або членів сім\’ї , а також образу чи чинення тиску на суддю тепер можна отримати штраф від трьохсот до п\’ятисот неоподатковуваних мінімумів або два роки в\’язниці.

Максимальна санкція за аналогічні дії щодо працівника правоохоронного органу та його родичів і сім\’ї – арешт на строк до шести місяців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x