У черкаській школі № 28 відкрили кімнату Шевченка і презентували літературну збірку

У черкаській школі № 28 відкрили кімнату Шевченка і презентували літературну збірку

До 200-річчя від дня народження славетного земляка, батька і пророка української нації Т.Г. Шевченка у черкаській спеціалізованій школі № 28 створено проект «З Тарасом у серці». Про це «Новій Добі» розповіли в Черкаському Департаменті освіти.

У рамках реалізації проекту 17 січня відбулося урочисте відкриття кімнати-світлиці «Т.Г. Шевченко – славний син Черкаської землі» та презентація спеціального випуску альманаху «Іду з дитинства до Тараса».

Стрічку біля входу до кабінету-світлиці урочисто перерізала директор школи та голова оргкомітету проекту Тетяна Скорик, експозиції новоствореної шевченківської кімнати представила учениця 11-А класу Олена Бондаренко. Великий банер з картою області і позначеними на ній шевченківськими об\’єктами виготовили за рахунок зібраної в школі макулатури.

У черкаській школі № 28 відкрили кімнату Шевченка і презентували літературну збірку

– До нашого створення шевченківського альманаху ми залучили учнів і вчителів шкіл Черкас та інших міст України, представників місцевої громади, – розповідає директор школи-господарки Тетяна Скорик.

Керівник літературного гуртка «Перші ластівки» Лариса Журенкова презентувала ювілейний альманах, а відповідальний коректор альманаху, учитель Черкаської ЗОШ №4 Валентина Поїзник, зробила глибокий аналіз поетичних творів вміщених у збірочці. Учні, чиї твори надруковані у альманасі, мали змогу прочитати власні поезії. Наприкінці презентації, усі учасники проекту та редактори альманаху були погорджені грамотами.

– Презентаційні примірники альманаху з «Іду з дитинства до Тараса» були роздруковані за допомогою шкільної оргтехніки, – наголошує Тетяна Скорик. – Проте хотілося, щоб альманах побачив світ хоча б невеличким тиражем. Тому наступним кроком авторів альманаху буде пошук фінансової підтримки для випуску збірки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x