У Черкасах – 23 випадки захворювання на гострі кишкові інфекції

У Черкасах – 23 випадки захворювання на гострі кишкові інфекції

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 04.07до 10.07.2015 року в області зареєстровано 60 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ). «Нова Доба» про це дізналася в Державній санітарно-епідеміологічній службі в Черкаській області.

Зокрема у м. Черкаси зареєстровано 23 випадки, Черкаському районі – 7, м. Умань – 5, м. Сміла – 4, Городищенському, Катеринопільському районах – по 3 випадки, Жашківському, Звенигородському, Золотоніському районах – по 2 випадки. На 5 адміністративних територіях виявлено поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, ще на 8 – ці захворювання не реєструвались.
Серед захворювань на ГКІ кількість гастроентероколітів встановленої етіології становить 19 випадків, зокрема 2 випадки ротавірусної інфекції, сальмонельозу – 15 випадків. Також зареєстровано 26 випадків гастроентеритів невстановленої етіології. Не зареєстровано жодного випадку захворювань на шигельоз (дизентерію), вірусний гепатит А.

У вогнищах проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження питної води, харчових продуктів, змивів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x