У Черкасах газета «День» показала минулий рік у світлинах

У Черкасах газета «День» показала минулий рік у світлинах

У Черкаському художньому музеї триває XVI Міжнародна фотовиставка «День-2014», де виставлено 200 робіт професіоналів і фотолюбителів з усіх куточків України. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби». Символом виставки є терен, сизо-сині ягоди на колючих гілках, що підкреслює драматизм висвітлених подій. Адже фотографії переважно відображають Майдан, Крим, окупований Схід країни й наших захисників.

– Дуже радісно, коли приходять на виставку люди й бачать, що ми так старанно паралельно з роботою в газеті працювали, щоб зберегти пам’ять про ці події, – сказала головний редактор щоденної всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина на відкритті фотовиставки. – Наш народ, звичайно, емоційний, живе серцем. Тож емоційно сприймаючи фотографії, маємо думати: чому ми це допустили, не приділили достатньої уваги, як це сталося, чи можемо надалі жити так само. Ми пережили в 2014 році колосальний стрес для всього національного організму. Перший висновок із нього – це модернізація, перебудова національного характеру. Інакше можна потрапити в пастки історії.

Виставкову залу музею заповнили письменники, науковці, вчителі, школярі, представники влади й просто поціновувачі фотомистецтва. Присутні пересвідчилися, що кожна фотографія – це не лише витвір мистецтва, а й документ, який зафіксував сторінку історії України навіки. На більшість світлин не можна дивитися без сліз. Нікого не залишили байдужими знімки змученого хлопця з дерев’яною дошкою для захисту в обіймах дівчини на Майдані, бійців у Іловайську чи брудне обличчя хлопчика зі зляканими очима, які вже бачили війну…

Цього року конкурсне журі отримало понад 2 тисячі світлин, із яких було відібрано 350 найкращих робіт-професіоналів і фотолюбителів, що надійшли від 290 авторів. Переможців визначали в номінаціях «Події», «Особистості», «Український світ», «Світ очима дітей», «Життя як воно є», а також окремої номінації від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом».
Уже в перший день роботи виставки кошик для голосування за світлину, яка отримає приз глядацьких симпатій, був переповнений.

Фото тут

Фотовиставка «Дня» в Черкаському художньому музеї триватиме до 1 лютого, вхід вільний.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x