Безкоштовні ключі фіскальної служби отримали понад 4 тис. платників Черкаської області

Безкоштовні ключі фіскальної служби отримали понад 4 тис. платників Черкаської області

4283 юридичних і фізичних осіб отримали безкоштовні електронні цифрові підписи (ЕЦП) для використання при поданні звітності в електронному вигляді та в електронному документообігу.

Переважна більшість власників безкоштовних ключів – фізичні особи. Цього року цифрові підписи отримали 3054 фізичних особи або 71 відс. від загальної кількості клієнтів.

В Черкаській області ЕЦП оформлюють відділення Акредитаційного центру сертифікації ключів, які працюють в обласному центрі, Золотоноші, Звенигородці та Умані у місцевих центрах обслуговування платників. Клієнти центру отримують посилені сертифікати відкритих ключів безкоштовно, на відміну від комерційних установ, де така послуга є платною. Видані ключі електронного підпису дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів ДФС, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

Так, за допомогою отриманих цього року та раніше ключів подають податкову звітність засобами інтернет 35,7 тис. платників області, а з власного електронного кабінету – 2046. Кількість черкащан, які працюють в електронному кабінеті в 1,7 раз більша, ніж торік на 1 липня.

За даними Державної фіскальної служби України протягом першого півріччя поточного року послугами Акредитованого центру сертифікації ключів, який діє при ДФС, стали 137,6 тис. клієнтів. Їм безкоштовно видано майже 404 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів. Переважну більшість користувачів складають фізичні особи: понад 92 тис. таких платників отримали 202 тис. цифрових підписів. Загалом з початку своєї діяльності Центр обслуговує понад 3,6 млн. посилених сертифікатів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x