Перед виборами голови апеляційного суду Черкаської області загострився конфлікт між керівництвом і суддею

Перед виборами голови апеляційного суду Черкаської області загострився конфлікт між керівництвом і суддею

Голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко скликав брифінг у зв’язку з заявами судді Сергія Бондаренка про тиск на нього з боку керівництва. Річ у тім, що суддя апеляційного суду Черкаської області Сергій Бондаренко заявив про неправомірне втручання керівництва в його роботу. Голова суду нібито погрожував йому за рішення, що не дозволило 2013 року виселити людину з гуртожитку за позовом ПАТ «Азот». Аудіозапис розмови Бабенка з Бондаренком потрапив у мережу. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Володимир Миколайович усе це заперечує й пов’язує звинувачення проти нього з виборами голови суду, які відбудуться через два тижні.

– На нараді суддів визначена дата загальних зборів із виборів голови суду – 17 квітня, – проінформував Володимир Бабенко. – Тож суть таких гучних заяв зводяться до намагання нашою золотою молоддю усунути конкурентів та будь-якою ціною захопити владу. Видно, що кампанія з дискредитації мене добре спланована, організована та профінансована. Бондаренко Сергій Іванович, хизуючись, що він приглянувся одному з політиків, який пообіцяв зробити з нього голову суду, розповсюджує свої брехливі кляузи в різні інстанції, щоб скомпрометувати керівництво апеляційного суду. Я спілкуюся з Бондаренком протягом декількох років виключно на нарадах суддів і працівників апарату. Тому коли й хто його постійно викликає в кабінет і змушує виносити незаконні рішення – незрозуміло. Мені соромно, що в апеляційному суді області працює Бондаренко Сергій Іванович.

Володимир Бабенко зазначив, що сумнівається в адекватності цього судді, бо він завжди провокує конфлікти, не вітається майже з половиною працівників, ображає жінок-колег. На Бондаренка надійшло до суду понад 25 скарг.

– Я буду піднімати питання перед законодавчою владою про обов’язкове періодичне визначення психічного стану суддів, – зазначив Володимир Миколайович. – Щодо звинувачень на мою адресу, то в Бондаренко змінює версії. У жовтні 2014 року я звернувся з листом до Генпрокуратури України, прокуратури Черкаської області та інші організації з проханням розслідувати ці фактів, але виявилося, що Бондаренко перешкоджає розслідуванню, відмовляється надавати покази. Про його поведінку я доповів керівництву Вищого спеціалізованого суду України, подав у прокуратуру заяву про завідома неправдиве повідомлення про вчинення мною тяжких злочинів. Вважаю, що свою оцінку має сказати Рада суддів України.
На запитання журналістів щодо погроз, які нібито звучали з уст Бабенка в запису, голова суду відповів, що то схоже на якісь нарізки, взяті його фрази з контексту.

Перед виборами голови апеляційного суду Черкаської області загострився конфлікт між керівництвом і суддею
Журналістів також зацікавила присутність невідомих людей на брифінгу, які аплодували В. М. Бабенку, тобто зрозуміло, що прийшли задля його підтримки. Однак голова суду відповів, що ці люди йому невідомі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x