У Степанецькому відбулось районне свято до Дня незалежності України

У Степанецькому відбулось районне свято до Дня незалежності України

«В житті кожної країни є день, коли вона відзначає свято становлення. Знаменно, що день Незалежності ми зустрічаємо в серпні, коли блакить неба і жовтогарячі лани зливаються в єдине велетенське знамено, що символізує волю і працю», – такими прекрасними словами ведучі розпочали районне свято з нагоди Дня прапора та 24-ої річниці незалежності України, що 21 серпня відбулось у с. Степанецьке.

Традиційно біля сцени на місцевому стадіоні зібралися не лише місцеві жителі, а й керівництво району, очільники державних установ та сільгосппідприємств, гості з різних куточків Канівщини.
Перш за все, на флагштоку було піднято Державний прапор, також всі присутні хвилиною мовчання вшанували героїв Небесної сотні та бійців АТО полеглих за свободу й цілісність України.

У Степанецькому відбулось районне свято до Дня незалежності України
У Степанецькому відбулось районне свято до Дня незалежності України
У Степанецькому відбулось районне свято до Дня незалежності України

А урочисту частину було розпочато з привітань. Поздоровляючи земляків з державними святами, голова районної державної адміністрації Сергій Дубенець відзначив їх надзвичайну важливість для кожного українця:
– Вже другий рік поспіль ми зустрічаємо День народження нашої держави та вшановуємо наш національний символ в умовах бойових дій на Сході України, де нашу незалежність та територіальну цілісність відстоюють справжні українці, мужні патріоти своєї Батьківщини, у тому числі й жителі Канівщини. Вірю, що саме завдяки мужності й звитязі наших захисників, дипломатичним зусиллям керівництва держави, а також єдності та небайдужості усіх громадян ми не лише вистоїмо, а й здобудемо перемогу. І дай Бог усім нам наступного року зустрічати чвертьстолітній ювілей незалежної України в мирі й злагоді.
Поздоровив зі святом присутніх також учасник антитерористичної операції Олександр Рябошлик, який, подякував жителям сіл району, волонтерам та сільгоспвиробникам за постійну підтримку передової у забезпеченні продовольством та іншими необхідними речами.
З привітанням також виступив голова районної ради Дмитро Шелест.
Як і годиться до свята найкращим працівникам із різних галузей було вручено Почесні грамоти. Виконуючи цю приємну місію, голова РДА побажав їм нових особистих та професійних досягнень.

Родзинкою свята стало нагородження переможців районного конкурсу «Найкраща садиба – 2015», який цього року було проведено вперше. Оголосила його підсумки перший заступник голови РДА Тетяна Жівотова, яка і вручила дипломи та ваучери на грошові премії родині Валерія Глижіна із Мартинівки, садиба якого посіла І місце, та «срібним призерам» – Рубіну Абдулліну із Келеберди та Василю Стоколосу зі Степанців. Слід додати, що найближчим часом їм також будуть передані дворові таблички – «Найкраща садиба -2015» за І місце та «Гарна садиба – гарна Україна» за ІІ місце.

Опісля ж урочистих виступів та нагороджень відбувся святковий концерт гурту районного Будинку культури «Дніпрова веселка», а також фольклорне свято обжинок, під час якого до уваги всіх присутніх свої творчі номери продемонстрували колективи РБК – «Джерела» та «Здоровенькі були!», учасники народної самодіяльності із Синявки, Грищенців та Степанців. До речі, долучились до дійства й керівники району, які взяли участь у молотьбі свіжого ужинку ціпами.

У Степанецькому відбулось районне свято до Дня незалежності України

Не обійшлося цього дня й без спорту. Для всіх охочих на стадіоні було проведено фестиваль «Козацькі розваги», під час якого учасники перетягували канат, піднімали колоду, переносили мішки з піском та брали участь у інших силових змаганнях. У свою чергу й дітлахи не були поза увагою – вони також долучились до спортивних змагань та брали участь у конкурсі малюнку на асфальті. За підсумками ж фестивалю всі учасники отримали призи від райдержадміністрації та керівника місцевого господарства Миколи Бабича.
Справжньою ж особливістю заходів до Дня незалежності стала виставка фотографій, військового спорядження та інших речей із фронту, яку спільно організували «Канівська спілка учасників АТО» та волонтери. До намету, в якому її було розгорнуто, з цікавістю зазирали не лише діти, а й дорослі. Розповідаючи їм про будні українських захисників на передовій, атовці відмітили важливість патріотичного виховання українців, а також знання й розуміння ними тих подій, що нині відбуваються на Сході.
Завершилося ж свято кулінарним дарунком – всі охочі з задоволенням посмакували козацькою кашею від місцевих степанецьких господинь.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x