На Уманщині імунізовано проти поліомієліту понад 1600 дітей

На Уманщині імунізовано проти поліомієліту понад 1600 дітей

В Уманському районі закінчився перший тур імунізації дітей проти поліомієліту, який тривав 3 тижні (з 19.10.2015р. по 08.11.2015р.)
Як зазначалося раніше, адміністрацією КЗ «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської РР було забезпечено організацію та проведення додаткової імунізації дитячого населення Уманського району. Для цього були створені дві мобільні бригади медичних працівників, які здійснювали виїзди по населених пунктах району і проводили імунізацію дітей в амбулаторіях ЗПСМ, ФАПах та ФП. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській РДА.

Усього в Уманському районі імунізації проти поліомієліту підлягає 2473 дитини, з них у першому турі було імунізовано – 1678 дітей. Що становить 67,7 % охоплення від загальної кількості підлягаючих дітей.
Турову імунізацію інактивованою вакциною «Імовакс поліо» отримали – 335 дітей, оральною вакциною «Опеверо» – 1343 дитини віком від 2-х місяців до 6-ти років.
Принагідно повідомляємо, другий тур імунізації дітей проти поліомієліту стартує через місяць.
Прикметно, що під час масової імунізації вакцинування дітей передбачене в кожному турі. Проте, якщо з якихось причин дитину щепили лише раз, зазначають фахівці, її імунітет буде більш стійким до вірусу.

Довідково:
Поліомієліт найчастіше вражає дітей віком до 5 років. В Україні щепленнями захищено менше 40% дітей, тож захворіти на нього можуть як дорослі, так і діти. Хворобу викликають поліовіруси, які потрапляють до організму через немиті руки та брудну воду. Вони розмножаються в епітеліальних клітинах горла та кишківника й можуть вражати нервову систему. Після одужання функція уражених хворобою нервів не відновлюється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x