Понад 5 тис черкащан захворіли на грип протягом минулого тижня

Понад 5 тис черкащан захворіли на грип протягом минулого тижня

У Черкаській області на грип та ГРВІ захворіли 5 056 осіб, що становить 0,4 % від загальної кількості населення. З числа захворілих – 3375 дітей віком до 17 років (66,8%). Госпіталізовано 312 осіб, з них – 237 дітей. Про це «Нова Доба» дізналася в Державній санітарно-епідеміологічній службі Черкащини.

Порівняно з минулим тижнем збільшився темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослого населення на 3,1%, а також серед дітей до 17 років на 11,8%. Найвищі показники захворюваності зафіксували в Черкасах, Умані, Смілі, Золотоніському, Смілянському, Уманському, Городищенському, Корсунь-Шевченківському та Черкаському районах.
За минулий тиждень щеплення проти грипу отримали 232 особи з груп ризику, а з початку епідемічного сезону – 901 особа, що становить 0,1% від загальної кількості населення та 4,5% від запланованої кількості.

У цілому ж рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу, розрахованого на листопад, на 33,6% . Перевищення епідпорогів не зареєстровано в жодному районі. Епідемічна ситуація без особливостей, характерна для цієї пори року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x