Над Черкащиною з’явився туман із запахом диму (ОНОВЛЕНО)

Над Черкащиною з’явився туман із запахом диму (ОНОВЛЕНО)

Від ранку Черкаси затягнуло легким туманом, задимлення спостерігаються також на Канівщині та Городищині.
Про це повідомив речник обласного управління ДСНС Костянтин Проценко, пише «ІнфоМІСТ». За словами Проценка, пожеж у екосистемах довкола Черкас нині немає. А задимленість міста, ймовірно, дійсно через пожежі торфовищ у Київській області.

– Нинішня спекотна погода супроводжується пониженим атмосферним тиском. Тому важчі часточки, які містяться у димі, прибиває до землі. Очевидно, дим від пожеж у Київській області йде вниз вздовж русла Дніпра. Плюс до всього ще й вітер спрямований у нашу сторону, – пояснює Костянтин Проценко.

У міській СЕС повідомили, що вже отримували скарги на туман із запахом диму із району Митниці.
– Нині туди виїхала бригада наших фахівців, щоб зробити необхідні заміри, – говорить т.в.о. головного державного санітарного лікаря м. Черкаси Ольга Савенко.

Як повідомляє Управління ДСНС України у Черкаській області, Черкащина опинилася в зоні смогу, який спричинили затяжні лісові та торф’яні пожежі на території Київської області.

Зміни в метеорологічній обстановці, західний вітер та високий тиск істотно вплинули на екологічну обстановку із повітрям в більшості районів області та самому обласному центрі. Тому істотно збільшилась кількість звернень до медичних працівників людей із хронічними або алергічними захворюваннями, у першу чергу органів дихання.

Станом на 10:00 проблеми відчувають мешканці Жашківського, Звенигородського Канівського, Золотоніського, Лисянського, Городищеннського Корсунь-Шевченківського Черкаського районів та обласного центру.

На жаль, найближчі перспективи для області невтішні: напрямок вітру істотно не зміниться, як і атмосферний тиск та вологість повітря.

Минулої доби спека на Черкащині посилилась. Температурний фон підвищився до 23-27°, що на 7-11° вище кліматичної норми. Максимальна температура повітря вдень досягала 33-37°, що є рекордними максимумами температурами для нашого краю на дату 01.09.

Короткочасні дощі та грози, які очікуються у найближчі два дні в області, хоча й полегшать на короткий час ситуацію, проте не зможуть істотно вплинути на стан справ у довгостроковій перспективі.

Усі зусилля управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також Управління лісового та мисливського господарства спрямовані на моніторинг та недопущення виникнення пожеж в природних екосистемах області. Крім численнних патрулів та відеоспостереження на особливо загрозливих напрямках в небі здійснює патрулювання літак.

Сьогодні за допомогою вертольоту Оршанецького навчального центру Державної прикордонної служби, фахівці обласного управління лісового господарства та ДСНС здійснять контрольний обліт усіх торфовищ та лісових масивів навколо обласного центру. Усі пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС переведені у стан підвищеної готовності до дій, посилені особовим складом та додатковою технікою. У разі потреби готові оперативно відреагувати на будь-які зміни в лісових масивах або на торфовищах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x